Teskjeen skal igjennom en kreativ prosess og gjøres om til et nyttig produkt. Og oppgaven er som lyder:

“You are given a teaspoon as an object. Now apply each one of the SCAMPER techniques to it and give a brief explanation of what new product comes of this and how it can be marketed.”

Én teskje sukker

Jeg ville forsøke meg på å erstatte teskjeen når den brukes til te eller kaffe. Hva med å gjøre skjeen om til et fast søtningsmiddel som kunne løses opp i varm drikke?

Bilde

“Sukkerskjeen”
Én teskje sukker = 1 teskje sukker. Hverken mer eller mindre.

Bilde

S: Søtningsmiddelet (1 teskje sukker), formes til en skje-form, som
gir stor overflate, som igjen tillater raskere oppløsning i varme væske.

Bilde

A: Tilpass håndtaket til et lett materiale, en “pinne”, som kan tjene som
“te-pose-skviser” etter at søtningsmiddelet er løst opp.

Bilde

C: Produktet kan serveres til kaffe/te i cateringbransjen via
en stand ved siden av selvbetjeningen.

Bilde

M: Utvid utvalget ved å legge til varianter med forskjellige sunne sukkerarter.
Disse har en gunstigere virkning på kroppen enn raffinert sukker.

Bilde

P: Termokromatiske fargestoffer i “pinnen” reagerer på temperatur og
gir kunden en indikasjon på om kaffen er for varm til å drikkes.

Bilde

E: Cateringbransjen kan kvitte seg med kunstige og
raffinerte sukkerarter som har negativ virkning på helsen.

Bilde

R: Vi gjør en vri og dupper sukkerskjeen i kaffen og
du får en “kjærlighet på pinne”.

Markedsføre produktet?

Dette er et produkt som nok egner seg best som et tilbud til kaffen eller teen på kafeer eller spisesteder, og ikke i vanlige husholdninger. Det er fortsatt et marked for noe søtt i koppen. Man kunne selge dette inn til cateringbransjen, som igjen gir dette ut som et “gratis” tilbehør i en stand ved kaffe- og te-automatene.

Sunne sukkerarter

Med dagens fokus på helse kan “sukkerskjeen” være et sunt alternativ til raffinerte sukkervarer og kunstige søtningsmidler. Det finnes mange naturlige sukkerarter som er gunstige, inneholder viktige mineraler, fiber og i tillegg har lav glykemisk indeks. Det siste er viktig for blodsukkeret.

Naturlige sukkerarter er Stevia-sukker, daddelsukker, Agave-ekstrakt og rå-honning. Det finnes mange flere. Jeg er usikker på om alle er egnet til formålet.

Diskusjonen omkring sunt/usunt sukker er nok ikke avgjort. Mange mener naturlige sukkerarter er både raffinert og like usunt som hvitt sukker. Så, vi får vel hylle nedpå så lenge det ennå er sunt.

Referanser:

Thermochromic Leuco Dyes (LD’s): http://www.colorchange.com/leuco-dyes

The sweetest side of sugar alternatives : http://drchipcole.com/2012/12/20/the-sweetest-side-of-sugar-alternatives/

Lovelylillers store guide til alternativer til hvitt sukker : http://lovelyliller.com/stor-guide-dine-alternativer-til-hvitt-sukker/

Top 5 Healthiest Natural Sweeteners : http://www.fitday.com/fitness-articles/nutrition/healthy-eating/top-5-healthiest-natural-sweeteners.html

Advertisements